Винаги си имам от това "тесто за всичко" в хладилника - само разточвам, редя плънката и пека. Перфектно - всеки път!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Винаги си имам от това "тесто за всичко" в хладилника - само разточвам, редя плънката и пека. Перфектно - всеки път!
Винаги си имам от това "тесто за всичко" в хладилника - само разточвам, редя плънката и...
38761
Винаги си имам от това "тесто за всичко" в хладилника - само разточвам, редя плънката и пека. Перфектно - всеки път!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всички обичаме универсалните рецепти. Тестото, което ви предлагаме днес, може да приготвите предварително, а при нужда само да го извадите от хладилника и да оформите - върви чудесно както със солени, така и със сладки плънки! 

Продукти:

3,5 чаши брашно

1 чаша кисело мляко

200 гр. маргарин

2 яйца

1 ч.л.

сода

Приготвяне:

  1. Настържете маргарина или го нарежете с нож, след което го смесете с брашното. Добавете 1 яйце, содата за хляб и изсипете киселото мляко.
  2. Замесете тесто, завийте го с фолио и го пъхнете в хладилника за 1 час.
  3. Извадете тестото и го разточете, сгънете наполовина и отново разточете. Повторете 2-3 пъти.
  4. Разделете тестото на две части и ги разточете на еднакви кори. Едната кора прехвърлете в намазнена тавичка, отгоре сложете плънка по желание и покрийте с другата половина на тестото, като запечатат добре ръбовете. Намажете с разбито яйце.
  5. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30-40 минути.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft