Винаги си имам от това "тесто за всичко" в хладилника - само разточвам, редя плънката и...
18 Август 2016
38761
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Всички обичаме универсалните рецепти. Тестото, което ви предлагаме днес, може да приготвите предварително, а при нужда само да го извадите от хладилника и да оформите - върви чудесно както със солени, така и със сладки плънки!
Продукти:
3,5 чаши брашно
1 чаша кисело мляко
200 гр. маргарин
2 яйца
1 ч.л.
сода
Приготвяне:
- Настържете маргарина или го нарежете с нож, след което го смесете с брашното. Добавете 1 яйце, содата за хляб и изсипете киселото мляко.
- Замесете тесто, завийте го с фолио и го пъхнете в хладилника за 1 час.
- Извадете тестото и го разточете, сгънете наполовина и отново разточете. Повторете 2-3 пъти.
- Разделете тестото на две части и ги разточете на еднакви кори. Едната кора прехвърлете в намазнена тавичка, отгоре сложете плънка по желание и покрийте с другата половина на тестото, като запечатат добре ръбовете. Намажете с разбито яйце.
- Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30-40 минути.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари