Приготвянето на вкусно бутер тесто у дома може да изглежда като трудна задача, но рецептата по-долу доказва обратното. Уникалността на техниката се състои в това, че процесът не изисква дълго чакане на тестото на студено, а също и без използването на яйца и мая, а резултатът е впечатляващ - тестото е многослойно.
Съставки:
- Масло - 100гр
- Сол - 1 чаена лъжичка
- Брашно - 500гр
- Вода - 200гр
- Маргарин - 250гр
Рецепта стъпка по стъпка:
За да започнете да се приготвяте, смесете маслото с малко количество сол, след което разбийте до гладкост, като постепенно добавяте брашно и вода.
Първо смесете съставките с бъркалка и след това омесете тестото с ръце, докато стане хомогенно.
След това тестото отново се омесва добре за няколко минути и се разделя на четири равни части. Правят се толкова части от маргарина, като всяка част се увива в тестото и се разточва на тънко с размери 40х12 сантиметра. Получените ленти се навиват на руло и се оставят да починат около 10 минути.
След това всяко от рулата отново се разточва на правоъгълник 35х10 сантиметра, внимателно се прегъва на четири и се оставя да почива под фолиото.
Така приготвеното тесто е готово за употреба и може да се изпече веднага или да се съхранява във фризер за последваща употреба.
Всяка опция може да се използва като пълнеж за това бутер тесто - както сладко, така и солено, което ви позволява да създавате нещо ново и необичайно всеки път