500 гр. гъби (печурки)
2-3 глави лук
2 моркова
3-4 скилидки чесън
1 кафена чашка олио
1/2 ч.ч. вода
2-3 с.л. брашно
2 с.л. червен пипер
1 ч.ч. вино
1 дафинов лист
сол и черен пипер на вкус
Нарязаният лук се задушава заедно с морковите и чесъна в олиото и 1/2 чаша вода. Когато остане само на мазнина, се добавят 2-3 с.л. брашно и се разбърква 2-3 мин. Отнема се от котлона и се добавя червеният пипер, разбърква се отново и се прибавя виното. Ястието се връща обратно на котлона. Добавя му се вода, колкото да се постигне необходимата гъстота, и се оставя да заври. Овкусява се с 1 дафинов лист, сол и черен пипер. Добавят се нарязаните гъби и се оставят да се сварят.
Готовият кебап се поднася с канапе от сварен ориз или картофено пюре.