2 опаковки кори за баница
125 гр. масло/маргарин
200 мл олио
1 чаша газирана вода
4 малки кофички заквасена сметана
7 яйца
500 гр. извара/сирене
сусам
Тази баница буквално е спасение в последния момент. Представете си, че ви дойдат внезапно гости или пък вече е обяд и не сте започнали дори подготовката за него. Просто бръкнете във фризера и извадете приготвената предварително баница. Сега остава само да я изпечете.
Разделете двете опаковки кори на 3 части (около 10 - 13 кори за всяко руло).
Разтопете 125 гр. масло и го смесете с 200 мл олио. Една по една намажете корите с тази смес и газираната вода.
Последната кора покрийте с 1/3 смес, приготвена от 2 кофички сметана, 4 яйца и 500 гр. ситно сирене.
Навийте корите на руло и накрая увийте получените три рула във фолио. Пъхнете ги във фризера.
Когато искате да изпечете баницата, просто извадете замразените рула от фризера, оставете ги да почиват десетина минути, след което внимателно ги нарежете на парчета с дебелина около 1 см.
Намажете тавичката с малко олио, подредете парчетата на дъното, а върху всяко сложете по една супена лъжица от предварително разбитите 3 яйца с 2 кофички сметана. След това поръсете със сусам и поставете във фурната.