1. С хладка вода замесете тесто от посочените съставки. Тестото се разделя на 8 топки. Три топки се разточват на кора с диаметър около 20 см и двете от тях се намазват с олио. Поставят се една върху друга, третата кора не се маже отгоре, след което заедно се разточват на кора, по-голяма от тавата. В намазнената тава се прехвърля оформената кора.
2. Останалите топки се разточват с малко брашно, докато се оформят големи кори.
3. Всяка кора се пръска с олио и с плънката от смесените сирене с извара. След това се събират от едната и от другата страна (не се свиват, а се събират като гънки) и се поставят върху първата кора по стените на тавата.
4. Следващите кори също се разточват, намазват, поръсват с плънка, нагъват и така с всички кори се покрива дъното на тавата върху първата кора. Ако остане част от плънката, се поръсва най-отгоре. Последната кора се навива и се слага в средата на баницата.
5. С висящите краища на първата кора се припокриват от всички страни другите кори, намазва се с разбито яйце, поръсва се със сусам и се оставя да втаса около 15-30 минути.
6. Пече се в предварително загрята фурна на 220 градуса, докато се зачерви.
Забележка:
За баницата може да използвате и пълнозърнесто брашно. Количеството на водата, която се добавя за замесване, зависи от брашното.