Вита баница с кайма и кашкавал
21 Януари 2013
50076
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Каймата се меси с вода до гъста кашообразна маса. След това се поставя в силно нагрято масло и се бърка, докато промени цвета си. Веднага се маха от огъня. Към готовата кайма се добавят настъргания кашкавал, две от трите яйца и киселото мляко, всичко се обърква добре и се подправя на вкус със сол, черен пипер и други подправки по желание. Вземат се по 2 листа от корите, в единия им край по дължина се нанасят няколко лъжици от плънката и се завиват на стегнато руло. В тава, предварително намазана с мазнина, се редят готовите рула, като се почне от края на тавата и се върви към центъра. Баницата се залива с леко разбито с малко прясно мляко яйце. Пече се в умерена фурна и се поднася топла.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари