Лукът се измива и нарязва на ситно. Малко олио се загрява в тиган и в него се задушава празът. Щом омекне и слегне, се добавя каймата и се бърка с решетъчна лъжица, така че да се раздроби добре. Щом се позадуши и каймата, плънката се овкусява с подправки на вкус.
Разстилат се по 2-3 кори едновременно, като всяка се маже с разтопено масло/олио и отгоре се нанася част от плънката. Корите се навиват на руло и се редят в кръгла тавичка като охлювче. Продължава се така до изчерпване на количествата. Най-отгоре корите се намазват с останалото масло и баницата се слага в загрята на 180 - 200 градуса фурна. 10-тина минути преди да се извади от фурната, баницата се намазва с разбитото яйце и се допича до готовност. Още гореща се пръска с малко вода и се завива в чиста кърпа, за да омекне добре.
Вита баница с кайма и праз
17 Януари 2014
31502
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари