Вита баница с месо за Стефановден - задължителна за празника! Мека, вкусна душичка:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вита баница с месо за Стефановден - задължителна за празника! Мека, вкусна душичка:
Вита баница с месо за Стефановден - задължителна за празника! Мека, вкусна душичка:
3937
Вита баница с месо за Стефановден - задължителна за празника! Мека, вкусна душичка:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

На днешния 27 декември Православната църква отбелязва един от най-големите християнски празници - Стефановден . Традициите повеляват на трапезата да има няколко задължителни ястия, главно място сред които заема баницата с месо .

Ако все още не сте я приготвяли с такава плънка, съветваме ви да опитате - невероятно вкусна е!

Баница с месо

Продукти:

500 гр мляно месо

1 стрък праз

1 глава стар лук

1 скилидка чесън

300 гр кори за баница

2 яйца (само белтъците)

100 мл заквасена сметана

250 мл сметана за готвене

2 лъжици нарязан магданоз

подправки по желание

100 мл олио

сусам за поръсване

вита баница

Приготвяне:

Нарежете праза и лука на дребно, а чесъна пасирайте.

В малко олио запържете праза, лука и чесъна, след което добавете мляното месо и пържете при непрекъснато разбъркване, докато месото промени цвета си. Докато се задушава месото, налейте малко вода и задушавайте, докато омекне хубаво, а течността изври. Добавете магданоза и подправки на вкус (сол, черен пипер, кимион, чубрица и пр.). Накрая добавете разбитите на сняг 2 белтъка.

Вземете 2 кори за баница, напръскайте ги с малко олио и ги сложете една върху друга.

вита баница с кайма

Нанесете малко от плънката в единия край, подгънете краищата на корите отстрани и навийте на руло.

Покрийте тавата с хартия за печене и започнете да навивате вътре баницата. Накрая я намажете с малко олио и изпечете в силна фурна (на 200 градуса) до зачервяване.

Разбийте сметаната за готвене със заквасената сметана и добавете сусам. Извадете зачервената баница от фурната и я залейте със сместа, след което върнете във фурната за още 10 минути.

баница с месо и сусам

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft