Вита баница с месо и гъби
15 Май 2012
29392
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
От запържените в 20 г масло лук, гъби и месо се приготвя плънка, която се подправя със сол и червен пипер. Вземат се по 2-3 листа от корите, наръсват се с част от разтопеното масло и отгоре се слага част от плънката, след което се завиват на стегнато руло и се подреждат в предварително намаслена тавичка. Процедурата се повтаря, докато свършат продуктите. Оформената баница се наръсва с останалото масло и се пече 25 минути в силна фурна. Малко преди края на печенето отгоре се наръсва обилно със сусам и се допича. Нарязва се с остър нож и се поднася със сос по желание или кисело мляко.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари