Вита сладка баница на охлюви без кори - фантастична вкусотия за пълна чиния:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вита сладка баница на охлюви без кори - фантастична вкусотия за пълна чиния:
Вита сладка баница на охлюви без кори - фантастична вкусотия за пълна чиния:
49052
Вита сладка баница на охлюви без кори - фантастична вкусотия за пълна чиния:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сладките баници са сред най-любимите десерти, на особена почит у нас. Спомнете си само за тиквеника или пък сочната баклава! Е, тази вита сладка баница не им отстъпва и на милиметър! Сочна, вкусна и засищаща - ето как да си приготвите сиропирана баница на охлюви :

Вита сладка баница на охлюви

Продукти:

За тестото:

4 яйца

400 мл прясно мляко

1 щипка сол

40 гр.

мая (прясна)

брашно - за меко тесто

125 гр. масло за мазане

За сиропа:

3 ч.ч. вода

3 ч.ч. захар

Приготвяне:

Замесете меко тесто с продуктите за него.

Разделете тестото на две равни части, разточете всяка част на тънки листи, като се стараете да добият правоъгълна форма.

Всеки лист намажете обилно с предварително разтопеното и охладено масло. Навийте листовете на стегнати рула, всяко руло нарежете на филийки с дебелина максимум 1 см (може и по-тънки).

В намазана с масло тава наредете филийките с разреза надолу (като охлюв) на малко разстояние една от друга. Оставете да втасат на топло за около 40 минути, за да напълнят тавата.

Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна до златист цвят.

За сиропа: смесете захарта и водата и сложете на силен огън да заври. Залейте баницата с горещия сироп, завийте плътно с алуминиево фолио и оставете баницата да попие хубаво.

След около 12 часа е готова.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft