Вита туршийка с тиквички - грехота е да не опиташ! Хрупкава и свежа - хем сочна, хем пикантна:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вита туршийка с тиквички - грехота е да не опиташ! Хрупкава и свежа - хем сочна, хем пикантна:
Вита туршийка с тиквички - грехота е да не опиташ! Хрупкава и свежа - хем сочна, хем пикантна:
6834
Вита туршийка с тиквички - грехота е да не опиташ! Хрупкава и свежа - хем сочна, хем пикантна:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази оригинална хрупкава туршия с тиквички е вкусът, който ще ви радва цяла зима вместо традиционните краставички, домати и зеле. Тя изненадва първо с необичайния си външен вид и, второ, с приятния си и леко пикантен вкус. Няма да сгрешите, ако я направите, така че веднага ви даваме рецептата за хрупкавите мариновани тиквички :

Хрупкава туршия с тиквички

Продукти:

1-1,5 кг тиквички;

2 моркова;

3 скилидки чесън;

зелени подправки на  вкус.

За маринатата (изчислена на 1 литър вода):

2 с.л.

захар;

по 3 зърна черен пипер на буркан;

1 ч.л. сол

50 мл 9% оцет във всеки буркан.

Полезен съвет: за консервиране е по-добре да вземете буркани от 1 литър - колкото за едно ядене.

хрупкава туршия с тиквички

Приготвяне стъпка по стъпка:

Тиквичките трябва да бъдат нарязани на много тънки ленти (с белачка за зеленчуци).

Настържете морковите на ситно ренде. 

Накълцайте зелените подправки, а чесъна нарежете на парчета. 

На дъното на буркана поставете първо зелените подправки, морковите и чесъна.

Тиквичките завийте на малки рулца и ги подредете плътно отгоре.

Сега сложете зърната черен пипер.

Добавете сол, захар във водата и оставете да заври, след което да поври няколко минути.

Залейте бурканите с врящата саламура, покрийте с капаци и стерилизирайте в тенджера, като поставите кърпа на дъното и налеете топла вода. Трябва да се стерилизират 5 минути, след като водата заври, така че спиралите от тиквичките да не станат меки.

Извадете бурканите и добавете оцет във всеки.

Затегнете капаците, обърнете, покрийте с нещо топло и оставете да изстине.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft