Диетата е на основа зеленчуци, плодове и плодови сокове.
Хляб се консумира само в последния ден (неделя).
Кафето и чаят могат да се подслаждат с мед.
Вечерното хранене да не е по-късно от 20.00 часа.
Между храненията са допустими: ябълка, сини сливи – 2-3 броя, ½ портокал, ½ грейпфрут, варена тиква без захар, зелен и билков чай.
Вода се пие според нуждите на организма, но е желателно да се приема поне 1 литър за деня (в диетата са включени достатъчно течности).
Понеделник
Закуска – каша от овесени ядки (може и други) с парченца варена тиква, зелен чай или кафе
Обяд – зеленчукова супа (без картофи, ориз и фиде), парче пуешко месо с малко задушени зеленчуци
Вечеря – 100 г извара и 1 ч. л.
Вторник
Закуска – салата от настъргани моркови и ябълки, малко стафиди, зелен чай или кафе
Обяд – супа от гъби, парче печена риба с 1 с. л. варен ориз
Вечеря – 2 зелени пиперки напълнени с извара, плодов сок
Сряда
Закуска – 1 варено яйце, салата от марули и краставици, зелен чай или кафе
Обяд – зеленчукова супа (може и картофи), порция печена бяла риба с малко картофено пюре или варен ориз
Вечеря – задушени зеленчуци, парче печена тиква с 1 ч. л. мед,
Четвъртък
Закуска – овесени ядки с мляко, кафе или зелен чай
Обяд – варени пилешки гърди с гарнитура от зеленчуци, чаша плодов сок
Вечеря – салата от варено цвекло, чаша плодов сок.
Петък
Закуска – варена тиква (може с прясно мляко), кафе или чай
Обяд – зеленчукова супа (от всякакви зеленчуци), плодов сок
Вечеря – 120 г кисело мляко или 120 г извара (може да се добави 1 ч. л. мед)
Неделя
Закуска – 2 малки препечени филийки с краве масло, зелен чай или кафе
Обяд – пилешка супа с домати, салата от зеленчуци (може малко настъргано сирене)
Вечеря – малка порция спагети със скариди и доматен сос, плодов сок