1 краставица, настъргана
1 малка млада тиквичка, настъргана
1 морков, настърган
2-3 скилидки чесън
300 мл кисело мляко
малко сол
малко черен пипер
1/2 чаена лъжичка копър
малко сметана, извара или крема сирене (за украса)
няколко листенца пресен магданоз (за украса)
Обелете краставицата и настържете. След това настържете и тиквичката (не е необходимо да се бели, ако използвате наистина млада тиквичка). Накрая настържете и моркова.
Ако искате салатата да бъде по-гъста, посолете краставицата и тиквичката и оставете в чиния за половин час, след което отцедете добре водата, която са отделили.
В дълбок съд поставете зеленчуците, добавете чесъна, нарязан на малки парченца, или счукан, и добавете киселото мляко.
Посолете на вкус и добавете малко черен пипер и копър, а след това хубаво разбъркайте.
Поднесете салатата в малки купички, а отгоре украсете с розички от сметана или извара (или крема сирене) и няколко листенца пресен магданоз.