Витаминозна супа с цвекло и боровинки
9 Октомври 2013
6949
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
350 г сварено червено цвекло
4 с.л. портокалов сок
200 г пресни или замразени червени боровинки
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. табаско или друг лютив сос
сол на вкус
черен пипер на вкус
За гарниране:
4 ч.л. изцедено кисело мляко
1 с.л. червени боровинки
стръкче джоджен/магданоз
Боровинките се заливат с 1 ч.ч. вода и се слагат да заврат. Цвеклото се нарязва на парчета и се пасира. Прибавят се боровинките и киселото мляко. Пасира се отново и се прецежда. Супата се подправя с лютивия сос, сол и черен пипер на вкус. Охлажда се в хладилника. Поднася се с лъжичка кисело мляко (или заквасена сметана), няколко боровинки и листенце джоджен/магданоз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари