За плънката:
400 гр. сирене
4 яйца
1 бакпулвер
150 мл кисело мляко
150 мл олио
За баничките:
500 гр. кори за баница
1 яйце
5 супени лъжици кисело мляко
сусам на вкус
1. За плънката първо разбийте яйцата с вилица, след което добавете останалите съставки. Сиренето е настъргано. Разбъркайте хубаво.
2. Корите разделете на две половини - за две рула.
3. Първата кора от едната купчина намажете с олио, поставете втората, сложете отгоре малко от плънката и я намажете с четка. На всяка следваща кора слагайте от плънката и накрая навийте корите на руло. Постъпете по същия начин и с втората половина от корите. Поставете двете рула във фризера 2-3 часа.
4. Разбийте второто яйце добре, след което добавете киселото мляко.
5. Извадете рулата от фризера и ги нарежете на парчета с дебелина 2 см.
6. Всяко парче се потапя от едната страна в сместа с яйце и кисело мляко, и се слага в тавичка с потопената страна нагоре (тавичката е намазана с малко олио). Всяко рулце се поръсва със сусам.
7. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато се зачервят.