Вишнев пай с овесени ядки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Вишнев пай с овесени ядки
Вишнев пай с овесени ядки
admin
Добавена от: admin
11008
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пакетче овесени ядки + още няколко лъжици за поръската
50 г захар
2/3 пакетче прясно масло
1 ч. ч. прясно мляко
2 яйца
1 щипка сол
1 щипка канела
4 с. л. сладко от вишни
1/2 в. ч. коняк
2 ч. л. нишесте
 

Вишните от сладкото се мариноват в коняка и след 1/2 час се отцеждат. Овесените ядки, смесени със захарта, се запържват леко в маслото, след което се отделят 2-3 с.л. от тях. В обилно намазана с масло форма се слагат половината овесени ядки. Върху тях се нареждат отцедените вишни. Прибавят се останалите овесени ядки и се изравняват. Заливат се със смес от разбитите яйца, млякото, сол и канела Отгоре се слагат тънки парченца от маслото. Паят се пече около 40 минути в силна фурна. През това време нишестето, размито с 1 ч. ч. студена вода, се вари 5-6 минути на тих огън при постоянно разбъркване, смесва се с изцедения от сладкото сироп и коняка, използван за мариноване на вишните, и се оттегля от огъня. С приготвения вишнев сос се залива изпеченият и охладен пудинг, обърнат върху подходящо блюдо. Отгоре се гарнира с отделените запържени овесени ядки.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft