Вишните от сладкото се мариноват в коняка и след 1/2 час се отцеждат. Овесените ядки, смесени със захарта, се запържват леко в маслото, след което се отделят 2-3 с.л. от тях. В обилно намазана с масло форма се слагат половината овесени ядки. Върху тях се нареждат отцедените вишни. Прибавят се останалите овесени ядки и се изравняват. Заливат се със смес от разбитите яйца, млякото, сол и канела Отгоре се слагат тънки парченца от маслото. Паят се пече около 40 минути в силна фурна. През това време нишестето, размито с 1 ч. ч. студена вода, се вари 5-6 минути на тих огън при постоянно разбъркване, смесва се с изцедения от сладкото сироп и коняка, използван за мариноване на вишните, и се оттегля от огъня. С приготвения вишнев сос се залива изпеченият и охладен пудинг, обърнат върху подходящо блюдо. Отгоре се гарнира с отделените запържени овесени ядки.
Вишнев пай с овесени ядки
23 Януари 2013
11008
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари