Може да изглежда, че продавачите на мандарини изкарват прехраната си само от декември до февруари. Само си представете колко от този сладък цитрус се изяжда през зимния празничен сезон . Някой яде мандарини така, а някой активно ги използват в печенето. Например тази рецепта определено ще ви скрие шапката.
Съставки
Пшенично брашно 200 гр
Захар 150 гр
Мандарини 4 бр
Слънчогледово олио 80 g
Яйце 2 бр.
ябълка 1
Бакпулвер 16 g
Подготовка
Първо измийте старателно мандарините, за предпочитане с четка. Нарежете цитруса на парчета с кората и махнете семената.
Разбийте яйцата и захарта с миксер, докато станат пухкави. След това добавете масло по време на готвене и след това нарязаните мандарини.
Пресейте брашното отделно. Изсипете го в яйчената маса, като продължавате да разбивате съставките с миксер. Накрая изсипете ябълката, предварително обелена и нарязана на кубчета, в тестото.
И накрая, пресейте бакпулвера. Разбъркайте съставките с лъжица. Покрийте 22 см форма за печене с пергамент, олио и поръсете със захар.
Изсипете готовото тесто във формата. Печете баницата във фурна, загрята до 180 градуса за 30-40 минути. Проверете готовността с клечка за зъби.
Съгласете се, що се отнася до такъв домашен шедьовър , ще похарчите минимум продукти за кекс. Но вкусът и ароматът на печивото ще се помнят дълго време. Обърнете внимание на предстоящите празници!