500 мл сладкарска сметана
200 гр. захар
200 гр бял шоколад
200 гр лешници (печени)
250 мл прясно мляко
Почистете печените лешници от люспите. След това ги смелете добре в блендер. Сметаната и захарта поставете да се варят в тенджерка. Щом захарта се разтопи, намалете температурата на котлона до минимум и добавете шоколада. Бъркайте, докато се разтопи.
Постепенно започнете да добавяте лешниците и разбърквайте непрекъснато на слаб огън, докато сместа се сгъсти. Дръпнете тенджерката от огъня.
След като лешниковият крем малко се охлади, добавяйте по малко от млякото, докато се получи желаната плътност. Щом кремът се охлади, отново пасирайте в блендер, за да стане сместа още по-фина и хомогенна (може да прецедите допълнително през цедка, ако все още има едри парченца).