За тестото:
100 гр. маргарин
2 яйца
120 гр. захар
150 гр. брашно
1 бакпулвер
1 супена лъжица заквасена сметана
2 супени лъжици прясно мляко
За крема:
100 гр. маргарин
100 гр. захар
2 супени лъжици прясно мляко
2 супени лъжици брашно
100 гр. нарязани орехи
4 супени лъжици сладко от кайсии или по Ваше жлание
Перфектно съчетание на сладко - кисел вкус, обогатен с орехи.
Първо се прави тесто от посочените продукти и се пече в кръгла тава с диаметър 26 см.
Пече се на 170 градуса 20-тина минути.
Приготвя се кремът: всички съставки се смесват в тенджерка и се вари на тих огън. Когато заври кремът, котлонът се изключва и се оставя да се довари. След 20 минути изпеченият блат се маже с мармалада от кайсии и се залива с горещия крем и се поръсва с натрошени орехи. Допича се още 10 мин., за да попие добре кремът, а орехите да се поизсушат.