Вкусна баница с патладжан
2 Септември 2015
8710
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими съставки:
1кг патладжан
1 стрък праз
1 глава лук
кори за баница
1 ч. чаша сварен ориз
250мл газирана минерална вода
китка магданоз
Пипер
Сол
Риган и подправки по желание
Масло
Начин на приготвяне:
Обелете патладжаните, настържете и варете десет минути в подсолена вряща вода.
След това прецедете и задушете 15 минути със запържен нарязан праз и кромид лук. В края добавете сварения ориз и подправките, а след това наредете баницата, като пръскате всяка кора с малко масло и газирана вода. Преди печене я нарежете на парчета и напръскайте с газирана вода. Оставя се да престои около един час, а след това се пече в добре загрята фурна.
Редактор: Ива Христова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари