Загрейте малко зехтин и маслото в тенджера и прибавете лука (нарязан ситно). Добавете сол на вкус и сложете нарязаните гъби. Разбъркайте добре, след което добавете ситно накълцания чесън, още малко сол и черен пипер. Разбъркайте добре и варете на тих огън, докато течността от гъбите почти се изпари (около 10 минути, зависи от вида на гъбите). Внимавайте да не загорят! Прибавете водата или бульона и варете още 20 минути. Прехвърлете половината супа в блендер и пюрирайте. Отделете гъбите от другата половина и ги оставете настрана. Пропорциите са на вкус - може да пюрирате и по-голяма част от супата, ако предпочитате крем супи. Оставете пасираната супа отново да заври, опитайте и доовкусете, след това изключете котлона. Прибавете магданоза, нарязан, върнете и отделените преди това гъби. Може да поднесете в затоплени купички, с няколко капки зехтин и сметана.
Вкусна гъбена супичка
18 Юли 2013
49601
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари