Вкусна гъбена супичка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Вкусна гъбена супичка
Вкусна гъбена супичка
admin
Добавена от: admin
49601
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

около 500 - 700 гр. гъби (сорт по желание)
1 голяма глава лук
няколко супени лъжици зехтин
2 скилидки чесън
парче масло (около 70 гр.)
1 литър вода или пилешки бульон
сол, черен пипер, мащерка, пресен магданоз - на вкус 

Загрейте малко зехтин и маслото в тенджера и прибавете лука (нарязан ситно). Добавете сол на вкус и сложете нарязаните гъби. Разбъркайте добре, след което добавете ситно накълцания чесън, още малко сол и черен пипер. Разбъркайте добре и варете на тих огън, докато течността от гъбите почти се изпари (около 10 минути, зависи от вида на гъбите). Внимавайте да не загорят! Прибавете водата или бульона и варете още 20 минути. Прехвърлете половината супа в блендер и пюрирайте. Отделете гъбите от другата половина и ги оставете настрана. Пропорциите са на вкус - може да пюрирате и по-голяма част от супата, ако предпочитате крем супи. Оставете пасираната супа отново да заври, опитайте и доовкусете, след това изключете котлона. Прибавете магданоза, нарязан, върнете и отделените преди това гъби. Може да поднесете в затоплени купички, с няколко капки зехтин и сметана. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft