500-600 г. смляно месо/кайма
1/2 кг. кромид лук
1 яйце
60 г. краве масло
1/2 чаена чаша растително масло
сол, червен пипер
брашно
магданоз
8-10 картофа
настърган кашкавал
Към месото се прибавят една глава лук и магданоз, яйцето и червен пипер. От месото се правят 12-16 кюфтета, които се овалват в брашно и се изпържват в смес от маслото и част от растителното масло. Останалият лук се нарязва на ситно, посолява се леко, наръсва се с брашно и се пържи до златисто оцветяване в останалото растително масло, след което се изважда с решетеста лъжица и се оставя за да се отцеди мазнината. В същата мазнина се изпържват картофите, нарязани на филии. Изваждат се и се смесват с изпържения лук. Сместа се разделя на две. В обилно намазана с растително масло малка тава се слага едната половина от сместа. Върху нея се нареждат изпържените кюфтета и се покриват с втората половина от сместа. Ястието се наръсва обилно с настърган кашкавал и се слага в гореща фурна за 8-10 минути. Изважда се, наръсва се с червен пипер и се разпределя на порции. Поднася се с горчица, сос по избор и салата според сезона.