Вкусна запеканка с ориз и кайма
17 Март 2014
106870
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Напълнете дълбок съд с осолена вода, оставете да заври и пуснете вътре ориза. Варете го, докато омекне. Отцедете го и прехвърлете в огнеупорен съд (предварително намазан с олио).
Настържете моркова и нарежете лука. В малко олио запържете лука и моркова около 10 минути. Добавете нарязаните пиперка и целина и запържете още няколко минути.
Прибавете каймата при зеленчуците в тигана, подправете със сол и черен пипер и запържете още малко, докато месото промени цвета си.
Сложете така запрженото месо върху сварения ориз в тавата.
Отгоре настържете кашкавала и печете на 180 градуса около 30 минути, или докато кашкавалът добие златисто-кафява коричка.
Оставете запеканката леко да се охлади, преди да поднесете.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари