10 яйца
300 гр захар
1 супена лъжица оцет
5 супени лъжици брашно
200 гр кокосово брашно
200 гр пудра захар
150 мл прясно мляко
1 супена лъжица нишесте
1 масло (125 гр.)
2 пакетчета суха сметана (+ необходимото количество прясно мляко според опаковката)
Белтъците на 10-те яйца се разбиват на твърд сняг и лъжица по лъжица към тях се добавя цялото количество захар и накрая - оцетът. В сместа внимателно се объркват 2 супени лъжици брашно и 200 гр кокосово брашно. Полученото тесто се прехвърля в намазнена и набрашнена тортена форма и се пече в предварително загрята на 150 градуса фурна около 30 минути.
За крема: жълтъците се разбиват с пудрата захар на гъст крем. Добавя млякото, 1 супена лъжица нишесте и останалите 3 супени лъжици брашно и всичко се вари на водна баня, докато не се получи гъст крем. Дръпва се от огъня, охлажда се и се обърква внимателно с разбитото меко масло.
Изстиналият блат се вади от формата, покрива се с крема и се украсява с разбита сметана. По желание тортата се наръсва с кокосови стърготини.