
Подберете диня със сравнително плоско дъно, така че да може да стои стабилно изправена. След това с малък остър нож очертайте частите, които ще бъдат изрязани - цялата горна половина на динята, с изключение на малка ивица по средата, която ще представлява дръжката. С голям остър нож изрежете очертаните части вляво и вдясно от дръжката и ги отстранете. След това изрежете и вътрешността (дълбаейки), като заделите отрязаната среда на динята (от нея по-късно ще се оформят динените топки).
С лъжичка за сладолед издълбайте дъното и стените на вече изпразнената динена кора, за да я загладите.
Отново с остър нож оформете диагонални разрези по дръжката на кошницата, за да се получи назъбената форма. Продължете и с останалите ръбове на динената кошничка.
Започнете да пълните кошницата с плодовете: горските плодове могат да се подредят цели, ананасът се нарязва на парченца. От отделената среда на динята (а може да добавите и пъпеш) оформете топки с помощта на специална лъжица (или лъжичка за сладолед).
Объркайте всички плодове в кошницата, а отгоре наредете резените киви.