кромид лук - 1/2 кг.
тиквички
патладжани - 1 бр.
моркови - 2-3 бр.
ябълки - 1 кисела
гъби
зелени домати - по 100 гр.
домати - 1-2 добре узрели
черен пипер
червен пипер
люта чушка - 1 бр.
лимони - 1/2 бр.
сол
растителна мазнина
бяло вино
чесън - 1 скилидка
мед - 1 с.л.
вода
Тиквичките, патладжана, морковите, ябълката и зелените домати се бланшират в подсолена вода.
Гъбите се задушават в малко мазнина и бяло вино. Червените домати се почистват от люспите и се смилат на пюре.
Кромидът се карамелизира в дълбок съд с малко олио, червен пипер, чесън, мед и бяло вино. Към него се прибавят всички зеленчуци. Гъбите и се заливат с топла вода, захплупва се за около 15 мин. да се задуши, добавя се накрая доматеното пюре, черния пипер.
Къкри на бавен огън да остане на мазнина. Насипва се в гювеч или гювечета и се запича в силно загрята фурна.
Гарнира се с препечена люта чушка и резенче лимон.