половин глава лук
2-3 скилидки чесън
1/2 ч.л. червен пипер
2-3 средно големи картофа
2 средни моркови
200 гр. замразен грах
200 гр. замразен зелен фасул
1 кубче телешки бульон
1 с.л. доматено пюре
1 домат
сол, черен пипер на вкус
Лука и чесъна нарежете ситно и задушете в олиото, добавете червения пипер и след това месото. Разбъркайте добре и задушете леко, за да пусне месото сока си.
Добавете картофите и морковите, нарязани на кубчета, разбъркайте и отново задушете няколко минути. Разбъркайте добре, добавете лъжица Вегета, сол на вкус, залейте с виното с вино и оставете да се изпари малко.
Когато сосът се сгъсти, добавете доматеното пюре и домата, предварително нарязан или настърган. След това залейте с вода, така че ястието да е добре покрито. Добавете кубчето телешки бульон, похлупете с капак и варете 15 минути.
Замразените грах и зелен фасул извадете от опаковката и изплакнете. Когато картофите са полусварени, добавете замразените зеленчуци. Отново долейте вода, колкото да покрие зеленчуците.
Ястието е готово, когато месото е сварено и се образува хубав гъст сос.