Необходими съставки за пюрето:
800 гр картофи
40 гр масло
50 мл прясно мляко
Необходими съставки за плънката:
500 гр мляно месо
2 глави червен лук
1 супена лъжица нарязан магданоз
100 гр кашкавал
сол
пипер
Обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Варете ги половин час в подсолена вода. След това прецедете водата и добавете маслото и млякото. Добавете сол на вкус и хубаво ги пасирайте.
За плънката: първо нарежете и запържете лука, след това добавете каймата и подправките. Запържете месото 15-тина минути, като непрекъснато разбърквате. Към края добавете и нарязания магданоз.
В тавичка сипете малко олио и го разнесете. След това поставете един слой пюре, отгоре изсипете месото и отгоре поставете още един слой от пюре (за по-естетичен външен вид може да шприцовате пюрето под формата на розички). Печете 15 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса. След като извадите тавата от фурната, настържете веднага кашкавала отгоре, така че да се разтопи от топлината.