
Тази рецепта за пица със суджук е лесна за приготвяне и идеална за неочаквани гости.
За тестото:
Маята се разбърква с чаена лъжичка захар, малко брашно и топла вода и се оставя да шупне. След това се добавя в предварително пресятото брашно и се омесва меко тесто. Тестото се оставя да втаса, а когато се надигне, се поръсва с малко брашно и се премесва.
Тестото се разделя на 4 части, които внимателно се омесват с намазнени ръце и се оформят на топки. Тестото се оставя да престои 30 минути. След това всяко хлебче се разтегля с ръце и се поставя върху намазнена тавичка (с масло или маргарин), като се оформя на кръг с формата на тавата. Така разтегленото тесто се набожда с вилица на няколко места и отгоре задължително се намазва с масло. Върху тестото се с кетчуп, кашкавал, суджук, гъби, маслини, сусам (по желание) и най-отгоре - яйце (ако желаете).
Пиците се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна около двайсетина минути, в зависимост от фурната.
От това количество тесто се получават 4 пици, а може да се приготви и една по-голяма.