Вкусна рецепта за типична българска лятна манджа - Сованка
14 Август 2018
8911
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Сованката е традиционна и много вкусна гозба, която си заслужава да опитате!
Необходими продукти
2 глави лук
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 голям домат (или 400 г домати от консерва)
2 с.л. брашно за сгъстяване
1 ч.л.
червен пипер
1 ч.л. сушена ронена чубрица
сол на вкус
200 мл олио
300 мл вода
1 ч.л. сушена ронена чубрица
сол на вкус
200 мл олио
300 мл вода
Начин на приготвяне
Задушаваме нарязаните зеленчуци в мазнината до омекване, добавяме и доматите, червен пипер, чубрица.
Добавяме брашното, разбъркваме, доливаме вода, за да получим умерено гъст сос.
Оставяме да поври на умерен огън още 10 – 15 мин.
Към края на готвенето добавяме стритата сушена чубрица.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари