250 гр. мляно месо (кайма)
специална подправка за тако (или микс от любими подправки)
1 консерва пържен боб
1 чаша салса (доматен сос с подправки)
1/4 чаша червен лук, нарязан
1 консерва черен боб, отцеден
1/4 чаша нарязан кориандър (пресен)
7 питки тортия
2 чаши настъргано ароматно сирене (кашкавал)
черни маслини, накълцани домати, нарязан зелен лук - за украса
В голям огнеупорен съд запържете каймата, добавете подправката за тако и задушете още малко, разбърквайки. Добавете запържения боб и салсата и гответе още малко, колкото да се затопли сместа.
В средна купа смесете червения лук, черния боб и кориандъра.
Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете форма за печене с подвижно дъно с мазнина или спрей за готвене. Сложете питка тортия на дъното на формата. Разнесете малко от сместа с каймата върху тортията, поръсете със сирене и покрийте с втора тортия. Намажете я със сместа с черния боб, поръсете със сирене и покрийте с трета питка. Продължете така, редувайки плънките, докато свършат тортиите (трябва да завършите с тортия). Покрийте формата с алуминиево фолио и запечете за 35 минути.
Извадете от фурната, махнете фолиото и покрийте тортията със сирене и нарязани черни маслини. Отново запечете, без фолиото, за още 5 минути.
Извадете от фурната, оставете да изстине леко, нарежете и сервирайте!