Белтъците се разбиват със захарта с миксер, като постепенно към сместа се добавят останалите съставки, смлените орехи, брашното и бакпулверът. Сместа се прехвърля в облепена с хартия за печене тавичка и се пече 30 минути на 175 градуса.
За крема: жълтъците се разбиват със захарта с миксер, постепенно се прибавя брашното и 100 мл. прясно мляко, колкото да се разреди сместа. Получената смес се добавя към останалото прясно мляко, предварително загрято, и се вари на тих огън, докато кремът се сгъсти. Преди кремът да се дръпне от огъня, се добавят ванилиите и се оставя да поври с тях още мално. Готовият крем се оставя да изстине.
В друг съд се разбива размекнатото масло с пудрата захар, докато се образува пенеста смес. Добавя се към охладения крем и се бърка с миксер до хомогенизиране.
Изпеченият и охладен блат се нарязва на три еднакви правоъгълника. Всеки от блатовете се намазва с крема и се редят един върху друг.
Тортата се украсява с разбита сметана и по желание - плодове, настърган шоколад, ядки и пр.