Продукти:
300 гр кайма
6 средни картофи
2 моркова
3 домати
2 глави лук
4 скилитки чесън
2 лакета доматено пюре
2 лъжици брашно
1 лъжица червен пипер
при необходимост сол, черен пипер, смесени подправки (Пикантина или Вегета)
при необходимост масло и вода
Приготвяне:
Подготовка
Каймата подправете със сол пипер и смесени подправки, измесете хубаво и формирайте малки кюфтенца.
Картофите обелете и ги поставете в леко подсолена вода да се сварят, но да не се преваряват. След това нарежете на големи кубчета.
Водата, в която са се варили картофите поставете на огъня. Ако е малко добавете още да заври и поставете кюфтетата да се варят за десетина минути, а след това ги извадете в чиния.
Лукът нарежете на малки кубчета и добавете чесън, така че в загрятото масло да ги изпържите, след това добавете и нарязани моркови на кубчета или кръгове и разбъркайте. Пържете докато омекнат морковите.
Можете да добавите и магданоз по вкус. Оставете да ври около половин час, ако е необходимо добавете още вода в зависимост от това колко искате да е гъста чорбата.