Еклерите: В тенджера се слагат водата, олиото и солта да заврат. След това наведнъж се изсипва брашното и се бърка с дървена лъжица няколко минути, докато тесто започне да се отлепва от стените на съда. Сваля се от котлона и се изчаква да се охлади. След това се прибавят яйцата едно по едно, като след всяко се бърка добре, докато го поеме сместа. Това е по-трудоемък процес, затова може да използвате миксер с бъркалки за тесто.
След като е готова сместа, с лъжичка се гребва по малко и се слагат топченца на голямо разстояние едно от друго, в предварително намаслена и набрашнена тава. Тъй като сместа е доста лепкава, не се стремете да придавате някаква правилна форма – при печенето еклерите много се надуват и си заемат сами форма.
Пече се в предварително загрята на 250 гр фурна, за около 20-25 мин, или докато се зачервят. Важно е по време на самото печене да не се отваря фурната и след като са готови еклерите, изключете фурната и оставете еклерите за още 5-10 мин. вътре.
За следващата тава загрейте отново.
Приготвяне на крема: Разбъркват се жълтъците с брашното и постепенно се налива предварително свареното мляко. Добавя се и захарта. Слага се на котлона и се бърка непрекъснато, докато се сгъсти кремът. Преди да изключите котлона, се прибавя и маслото, а накрая се ароматизира с ванилиите. Готовите еклери се срязват на две и се пълнят с вече изстиналия крем. Може да се поръсят с пудра захар или с разтопен шоколад.
Вкусни домашни еклери
6 Ноември 2012
73449
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари