Вкусни жабки
25 Март 2015
23659
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Замесваме тесто от всички съставки (без кренвиршите) и го оставяме да втаса.
След като втаса тестото, го разделяме на 10 топки.
След това всяка от тях разделяме на едно голямо и две малки топчета.
Голямата топка се разрязва на две и от тях се оформя главата на жабата.
В средата слагаме по един кренвирш. От малките топчета правим очите на жабата.
Така оформените жабки оставяме да втасват около 15 минути. Печем ги в предварително загрята фурна, докато пожълтеят леко.
По желание върху очичките може да поръсим цели зрънца черен пипер, а върху устата (кренвирша) - кетчуп.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари