Мойте Рецепти
Активирайте маята в част от топлото мляко със захарта и щипка брашно.
В дълбок съд за месене поставете брашното. В средата направете кладенче, а по краищата разпределете солта. В средата изсипете останалите продукти за тестото плюс активираната мая, добавете останалото брашно, доомесете и оставете на топло да втасва.
Втасалото тесто разточете на правоъгълна кора. Намажете с маргарин или свинска мас, прегънете откъм дългата страна на две, след това още веднъж от двете страни, както се прави за многолистните теста. След това още веднъж разточете до размера на тавата от печката. Нарежете кората на ленти с ширина 1см и всяка усучете като спирала и сложете в намазнената тава. Оставете спиралите да втасат в тавата още 20 минути.
За заливката: разбийте яйцата с тел, след това добавете сметаната и солта и разбъркайте, докато се смесят добре. С тази смес залейте спиралите и ги сложете да се пекат на 180 градуса около 40 минути. Преди да извадите от фурната, проверете /повдигнете с помощта на ножа/ дали долната страна е добре изпечена. Ако е необходимо, оставете завъртулките да се пекат още малко на долен реотан.
Покрийте тавата и оставете да изстине. След това нарежете на парчета с размер на кифлички и поднесете.