Вкусни захарни вълшебства

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Вкусни захарни вълшебства
Вкусни захарни вълшебства
admin
Добавена от: admin
10874
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Плодове (малките могат да се използват цели) - клончета червено френско грозде, касис, малки гроздчета от грозде без семки (Плодовете трябва да са идеално чисти, сухи, без натъртено и загнило)
Цветя (листчетата от цвета) - фрезии, виолетки, теменужки, здравец и роза
фина четка (за намазване)
разбит белтък
пудра захар

Потопете плодовете в леко разбит белтък един по един и оставете излишния да се оттече. Оваляйте ги в около 50 г пудра захар. Ръсете ги с лъжица, докато захарта ги покрие изцяло, после изтърсете излишната.
Сложете приготвените плодове на решетка и оставете на сухо място през нощта. Щом изсъхнат, ги опаковайте в пластмасови съдове, постлани с намачкани хартиени салфетки, и захлупете плътно. Изтрайват до 4 дни на сухо място.
За цветята: Намажете цветята с разбит белтък, поръсете с пудра захар. Подходящи са всякакви видове цветя, само да не са отровни.
Идея: За да удължите живота на озахарените плодове и цветя, сложете в кутията пакетче силикагел (намира се в аптеките). Кристалът поглъща влагата и повърхността остава суха. Втори вариант е да сложите бучка захар. 

Идеални са за декорация на торти, мъфини и пр.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft