Колкото и да са вредни чипсовете от магазина, крекери и други закуски, дори един напълно хранещ се здравословно човек понякога ги купува. Защо? Тъй като е трудно да се устои на яркия вкус на такива продуктии и удобството на тяхната консумация.
Сръчни домакини, които се грижат за здравето на семейството си, отдавна са се научили как да си правят домашен картофен чипс . Оказва се, че рецептата за това ястие е доста проста. И без никакви затруднения можете да готвите зеленчуков чипс или бананов примерно . И можете да направите чипс от сирене дори в обикновена микровълнова печка !
Съставките
Извара 200 g
Яйце 1 бр
кашкавал 20 g
Семена от сусам 20 g
сол 1 щипка
подготовка
Комбинирайте извара, яйцето и настъргания твърд кашкавал, сол и разбъркайте енергично. Разпределете тестото на стъклен кръг от микровълновата, оставяйки вътре празна среда. Поръсете геврека със сусамовите семена. И пуснете пълна мощност за 5 минути.
Ако геврекът вече е златист, но все пак е мокър, оставете го в микровълновата за още няколко минути. От тестото трябва да получите 3 порции чипсове. Когато гевреците се охладят, вземете ги с нож през ръба и отделете от кръга. Разделете порцията на парчета
Между другото, в тестото можете да добавите подправки или чесън на вкус . Тогава закуските ще станат по-пикантни. Въпреки това, не прекалявайте с количеството на такива добавки, защото те могат да прекъснат вкуса на основните съставки. Хрускайте здравословно!