Вкусни и запечени картофки с кашкавал и колбас

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Вкусни и запечени картофки с кашкавал и колбас
29878
Източник: 24chasa.bg
Снимков материал: pixabay.com
Вкусни и запечени картофки с кашкавал и колбас

Въпреки, че приличат на обикновени запечени картофи , те са много вкусни и бързо се приготвят.

Продукти (4-5 порции): 7-8 средни картофа, шунка или друго пушено месо, кашкавал (количеството на шунката и кашкавала е на вкус), малка глава лук, 1/2 ч.ч. прясно мляко, 2 суп.

лъж. брашно, сол, черен пипер на вкус

Приготвяне: Лукът се нарязва, запържва се и се прибавя шунката, която е нарязана на кубчета.

Задушава се на среден огън за около 3-5 минути.

Към брашното добавете черния пипер и солта (внимавайте да не пресолите). Налейте топлото прясно мляко и разбъркайте добре до получаване на еднородна смес.

Картофите се нарязват на колелца, колкото може по-тънко. Кашкавалът се настъргва на ренде.

Изсипете 1/3 от картофите в съд за печене, посипете с 1/3 от лука и колбаса и 1/3 от кашкавала. Полейте с 1/3 от млякото.

Повторете процедурата

Покрийте със станиол и печете в загрята фурна за 40 минути. Махнете станиола и допечете още 20 минути.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft