Тези кифлички ще ви свършат чудесна работа- лесни са, бързи са и са прекрасна закуска. Правят се за 20 минути само.
Необходими съставки за тестото:
250 ml топла вода
50 g прясна мая
250 ml масло
600 g брашно
3 супени лъжици какао
3 супени лъжици брашно
Конфитюр
За сиропа:
350 g захар
350 ml вода
Ванилия
Приготвяне:
1. В топлата вода разтопете маята, веднага добавете маслото, брашното и омесете тестото.
2. Разделете на 2 части.
3. В едната част добавете какао, а в другия 3 супени лъжици брашно.
4. Двете части от тестото разделете на 6 топки (общо 12).
5. Оставете около половин час да втаса.
6. За това време пригответе сиропа. Смесете захарта, водата и ваниловата захар и оставете сместа да заври.
7. Загрейте фурната на 220 градуса.
8. Намажете две големи тави.
10. Поставете топче тесто на рафта и го разпънете като кора с диаметър 20 cm.
11. Нарежете го на 8 части, намажете го с конфитюр и ги омотайте като класическа кифличка.
12. Подредете ги в тава и печете, докато не придобие златист загар, около 15-20 минути.
13. Извадете от фурната и прибавете сиропа.
14. Завъртете го няколко пъти в сиропа от всички страни.