Ако искате да опитате нещо ново и различно с патладжани , то тази лесна рецепта е точно за вас! Вкусните и хрупкави патладжанени шницели са приятна изненада в морето от рецепти с патладжани , а вкусът им ще ви сюрпризира приятно. Поднесете ги като предястие на гостите и всички ще ахнат от удоволствие! Ето и рецептата за чудесните хрупкави шницели от патладжан :
Хрупкави патладжанени шницели
Продукти:
2 патладжана
3 яйца
галета или счукани сухари за паниране
пшенично брашно
олио за пържене
сол, черен пипер на вкус
Приготвяне:
Обелете патладжана. Нарежете на тънки филийки.
Посолете и оставете да престои 10 минути, за да изчезне горчивината.
След това начукайте филийките като обикновени шницели с чук за месо.
Разбийте яйцата, като добавите подправки.
Потопете всеки котлет първо в яйца, след това в брашно, след това отново в яйца, а накрая потопете в галета.
Сложете в тиган със загрято олио и запържете до златисто кафяво от двете страни.
Отстранете излишната мазнина с хартиени салфетки.
Поднесете шницелите с любимия сос - чеснов или доматен.