Оставете маслото да се размекне на стайна температура.
Обелете картофите и ги разрежете на големи парчета, след което сварете до готовност.
Настържете кашкавала на едро ренде.
Отцедете водата от готовите картофи, намачкайте ги, добавете малко от маслото и разбъркайте.
Останалото масло смесете в подходящ съд с брашното и кашкавала. От брашното сложете около 200 грама.
След това добавете топлото картофено пюре, замесете тесто първо с лъжица, а после с ръце. Прибавяйте постепенно останалото брашно. Тестото трябва да е еластично и меко, лесно за работа.
Разточете го на кора с дебелина около 7 милиметра и нарежете на правоъгълници и/или кръгчета (използвайте чаша). Подредете ги в тава и набодете повърхността им с вилица.
Изпечете във фурната при 180 градуса за около 20 минути.