Тези вкусни панирани оризови топки са идеалното топло предястие, когато планирате семейна вечер или парти с приятели. Леки, вкусни и много красиви, те бързо ще се превърнат в звездата на празничната трапеза! Не пропускайте да ги приготвите и ще видите, че ще засенчат и основното, и десерта! Ето необходимите продукти:
Панирани оризови топки
Продукти:
- 2 чаши ориз (сварен)
- 4 яйца (2+2 за пържене)
- сол и черен пипер на вкус
- магданоз на вкус
- 150 грама настъргана моцарела/сирене
- по желание 1-2 шепи настърган салам/колбас/пеперони или бекон
- 3 пълни лъжици пълнозърнесто брашно
- 1/2 лъжица бакпулвер
- галета за паниране
Приготвяне:
Свареният ориз се слага в купа, подправя се със сол и черен пипер на вкус, 2-3 яйца и наситнен магданоз. Разбъркайте добре до гладкост.
Количеството на яйцата зависи от големината им, а когато се добавят всички съставки трябва да се получи компактна смес, която лесно се оформя с ръце.
Добавете настърганата моцарела/сирене, настърганото месо, брашното и накрая бакпулвера. Бъркайте/месете с ръце, докато получите по-твърдо тесто.
Загребвайте с лъжица от тестото и с мокри ръце оформететопчета.
Или просто направете малки топчета от сместа, оваляйте ги в брашно, после в разбити яйца и накрая в галета. Изпържете ги в сгорещена мазнина до златиста коричка и ги отцедете върху хартиени кърпи.
Да ви е сладко!