Затоплете млякото в съд на котлона до около 40 градуса и тогава прибавете към него маслото.
Оставете да се охлади съвсем малко и добавете маята.
След това едното яйце и олиото.
Прибавете солта и захарта, и замесете меко тесто (с брашно, колкото е необходимо). Оставете го да си почине.
Към меката извара прибавете смлените орехи и меда.
Разбъркайте до еднородна смес.
Разделете тестото (без да втасва) на 18 - 20 части.
Всяка топка сплескайте с ръце и в средата сложете от сладката плънка (около 1 супена лъжица).
Затворете тестото добре около плънката, оформяйки питки.
Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене, намазана с олио.
Намажете питките с второто разбито яйце, ако искате да получите гланцова повърхност. За матов ефект към яйцето добавете захар.
Изпечете в предварително загрята до 200 градуса фурна за 15 - 20 минути.
Покрийте готовите питки с кърпа и изчакайте да се охладят малко, след това подредете в подходяща чиния и поднесете.