Вкусни призраци от круша

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Вкусни призраци от круша
Вкусни призраци от круша
admin
Добавена от: admin
8034
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 зрели круши, обелени (ако е възможно оставете дръжката)
300 мл. ябълков сок
1 пръчица канела
щипка канела
сушени боровинки или френско грозде (за очите на призраците)
слънчогледово семе (за зъбите)
200 мл. сок от нар (за ‘кръв’)

Сложете обелените круши в тиган заедно с ябълковия сок и пръчицата канела. Гответе с капак на бавен огън за около 20 минути, докато крушите леко поомекнат. Извадете ги от сока и поставете върху плитка чиния. 

Махнете канелената пръчица и продължете да варите на бавен огън останалия сос за около 5-10 минути, докато леко се сгъсти и заприлича на сироп.

Излейте сока от нар в друг малък дълбок тиган и го оставете да къкри за 10-тина минути, докато се сгъсти и добие консистенцията на сироп.

Отрежете малка част от основата на всяка круша, така че да стоят стабилно изправени. С малко ножче направете два отвора за очите във всяка круша и поставете там сушените боровинки/френско грозде. Притиснете слънчогледовите семки в омекналата круша във формата на малък кръг, така че да заприлича на уста със зъби. 

Намажете малко от ‘кървавия’ сироп от нар върху всяка призрачна уста и излейте малко от ябълковия сок, така че да се разтече надолу и по чинията. Поднесете готовите призраци на Хелоуинското парти!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft