4 зрели круши, обелени (ако е възможно оставете дръжката)
300 мл. ябълков сок
1 пръчица канела
щипка канела
сушени боровинки или френско грозде (за очите на призраците)
слънчогледово семе (за зъбите)
200 мл. сок от нар (за ‘кръв’)
Сложете обелените круши в тиган заедно с ябълковия сок и пръчицата канела. Гответе с капак на бавен огън за около 20 минути, докато крушите леко поомекнат. Извадете ги от сока и поставете върху плитка чиния.
Махнете канелената пръчица и продължете да варите на бавен огън останалия сос за около 5-10 минути, докато леко се сгъсти и заприлича на сироп.
Излейте сока от нар в друг малък дълбок тиган и го оставете да къкри за 10-тина минути, докато се сгъсти и добие консистенцията на сироп.
Отрежете малка част от основата на всяка круша, така че да стоят стабилно изправени. С малко ножче направете два отвора за очите във всяка круша и поставете там сушените боровинки/френско грозде. Притиснете слънчогледовите семки в омекналата круша във формата на малък кръг, така че да заприлича на уста със зъби.
Намажете малко от ‘кървавия’ сироп от нар върху всяка призрачна уста и излейте малко от ябълковия сок, така че да се разтече надолу и по чинията. Поднесете готовите призраци на Хелоуинското парти!