Брашното смесете с бакпулвера, добавете солта, захарта, 50 грама разтопено масло или
маргарин, 2 яйца, сметаната. От продуктите омесете меко и гладко тесто.
Оставете да престои половин час.
В загрятото масло запържете ситно нарязания лук и оставете настрана да се охлади.
В каймата добавите 1 яйце, сол, черен пипер, копър, запържения лук и объркайте добре всичко.
Разделете тестото на 12 топки. Всяка топка премесете и разточете, след което поставете в средата по една лъжица от плънката и оформете на пирожка.
Намажете краищата на тестото с разбито яйце, така че добре да залепнат.
Готовите пирожки намажете с разбито яйце и ги поставете в тавичка, покрита с хартия за печене.
Загрейте фурната на 200 градуса, след което опечете вътре пирожките за около 30 минути, докато добият приятен златист цвят.