Пресейте брашното в дълбока купа, добавете солта и захарта, разбъркайте добре и оформете кладенче в средата. Вътре изсипете хладкото мляко (предварително размито с маята), яйцата, олиото и размекнатия маргарин. Замесете от продуктите меко тесто. Оставете го да отдъхне 10-15 мин., след което го разделете на няколко топки. Оставете тестените топки да починат още 10-15 минути и разточете всяка на кръг с дебелина около 0,5 см. Разрежете на триъгълници, в края на всеки триъгълник поставете по малко от накълцаната шунка и настъргания кашкавал (сирене) и завийте откъм широкия край на рогче (кифличка). Поставете готовите кифлички в намазнена тава, покрийте с кърпа или фолио и оставете да се надигнат на топло място. През това време загрейте фурната на 240°С и изпечете вътре кифличките, щом втасат.
Идея: Преди да ги пъхнете във фурната, може да ги намажете с разбито яйце и да поръсите с още кашкавал или семена по избор.
Вкусни солени рогчета
22 Януари 2014
41186
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари