За 4 порции:
4 филии черен хляб
2 твърдо сварени яйца
4 тънки плочки кашкавал
4-6 с.л. картофено пюре
1/2-1 ч.л. нишесте
12 зърна черен пипер
Изрежете филийките под формата на капка (така че от острата част да се оформи муцунката на таралежа). Върху всяка филийка сложете по една плочка кашкавал, изрязана в същата форма, а отгоре й.- половинка сварено яйце с изрязаната част надолу.
В предварително приготвеното и охладено пюре добавете нишестето и разбъркайте добре. На вкус може да добавите стрити сухи или наситнени пресни подправки.
От пюрето оформете 4 питки и покрийте с тях подготвените сандвичи, като с ръце ги дооформите като таралежчета с остри муцунки. На муцунката на всеки таралеж забодете по 3 зърна черен пипер - 2 за очи и 1 на върха на муцунката.
От изрезките на хляба пригответе трохи, като ги запечете и след това счукате (смелете) на ситни трохи. Оваляйте в тях таралежите, като оставите муцуните чисти.
Готовите таралежчета запечете в сгорещена фурна за 5-7 минути.