За тестото:
200 мл хладко прясно мляко
100 мл топла вода
100 мл олио
2 супени лъжици сол
1 чаена лъжичка захар
1 кубче прясна мая
550-600 гр. брашно
За плънката:
125 гр. масло
1 чаена лъжичка сол
2 жълтъка
100 гр. бяло сирене
100 гр. нарязано пушено месо (свински врат)
За покритие:
2 разбити белтъка
сусам
В дълбок съд се смесват хлядкото мляко и топлата вода. В съда се добавя маята, лъжичка захар и лъжица брашно. Разбърква се и се оставя маята да се активира.
В друг съд се смесват брашното, чаена лъжичка сол и олиото и с добавяне на активираната мая се замесва меко тесто, което покриваме с кърпа и оставяме да втаса около 45 мин.
В същото време се прави плънката. С миксер се разбива маслото с чаена лъжичка сол и 2 жълтъка. Втасалото тесто се премесва и се разделя на 2 части. Всяка част се разточва на кора, която се намазва с плънката. Върху нея се поръсват натрошеното сирене и нарязаното месо и се навиват на руло. С чинийка от рулото се изрязват триъгълни кифлички - реже се на зиг-заг. Кифличките се нареждат на тава за печене. Оставят се малко да втасат (докато се загрява фурната), намазват се с разбит белтък и се поръсват със сусам. Пекат се 15 минути на 180-200 градуса.