500 мл прясно мляко
1 яйце
1 кубче мая
1 чаена лъжичка захар
2 супени лъжици сол
2 супени лъжици зехтин
800 гр. брашно
За плънката:
300 гр. крема сирене или натрошено сирене
За намазване:
1 чаша кисело мляко
250 гр. масло или маргарин
В малко по-топло мляко натрошете маята, смесете я със захарта и я оставете да шупне.
В дълбок съд пресейте половината от брашното и добавете солта, яйцето и зехтина.
Добавете втасалата мая и останалата част от млякото, след което постепенно добавяйте останалото брашно и замесете гладко тесто.
Покрийте тестото с кърпа и го оставете на топло да втасва.
Разделете втасалото тесто на две части, а двете части на още 5 топки.
Всяка топка разточете на кора с размера на тавата и намажете с масло (маргарин). Само петата кора не мажете.
Подредете корите една върху друга на две купчини по 5, като най-отгоре слагате ненамазаната кора. След това ги разточете внимателно на две по-големи квадратни кори.
Нарежете тестото на квадратчета с размери 5 х 5 см.
Върху всяко парче тесто сложете една чаена лъжичка сирене, след което сгънете краищата към центъра, залепете ги и оформете малка топка.
Сложете топките върху лист с шева надолу. Оставете малки пространства между топките.
Оставете ги да престоят в продължение на 10-15 минути, след това изпечете на 200 ° C за 15 минути.
Извадете от фурната, намажете ги с кисело мляко, върнете във фурната и печете до златистокафяво.